Doneren

Help ons groeien

Wat fijn dat je de Hortus wilt steunen met een gift! Groot of klein, elk bedrag is welkom.
Zo kun jij ons helpen om het verhaal van het plantenrijk, van biodiversiteit en samen leven, verder te vertellen. Steun de Hortus in haar missie zodat zij haar rol in die noodzakelijk natuureducatie kan vervullen.

Direct zelf overmaken? Dat kan via deze link.

Of stort je bijdrage op rekeningnummer NL19TRIO0379715120 t.n.v. Stichting Hortus Botanicus Amsterdam, o.v.v. Donatie Klimatenkas.

Ambassadeur worden?
We hopen dat het verhaal en de missie van de nieuwe kas jou raken en inspireren. Je kunt ons ook helpen door dit verhaal te delen met je eigen omgeving. Dat kan door ambassadeur te worden. Wil je meer weten over dit ambassadeurschap? Stuur dan een mail naar: communicatie@dehortus.nl.

Word donateur
Adopteer een plant

Wil je op een bescheiden – maar oh zo welkome – manier helpen? Doe dan mee met onze ‘adopteer een plant’ campagne. Zoek een mooie match en help onze plantencollectie tijdens dit bijzondere project.

Kijk op  adopteer een plant

Eenmalige gift tussen
€ 500 - € 4.500

Orchidee donateur

Met een donatie tussen €500,- en €4500,- euro ben je voor ons een Orchideedonateur. Als dank bieden wij een naamsvermelding in Hortusmagazine en sturen wij gedurende het project uitnodigingen voor evenementen en bezoeken achter de schermen.

Wil je liever het totaalbedrag in delen schenken? Dat kan. Mail ons met je contactgegevens via donaties@dehortus.nl. Dan nemen wij contact op en zorgen wij voor de juiste documenten voor je periodieke schenking.

Een gift aan een culturele ANBI als de Hortus is fiscaal aftrekbaar. Afhankelijk van het inkomen betekent dat 42% of 52% belastingvoordeel. Meer weten over belastingvoordeel bij schenken aan een ANBI? Reken je persoonlijke voordeel uit.

vanaf € 5.000 (ook in periodieke schenkingen)

Protea donateur

Met een donatie vanaf € 5.000,- ben je voor ons een Protea donateur. Je kunt eenmalig of periodiek schenken. Als dank bieden wij een naamsvermelding op een prominente plek in de vernieuwde Klimatenkas en in het Hortusmagazine, uitnodigingen voor speciale evenementen en voor de feestelijke opening in 2025.

Bij een periodieke schenking (verdeeld over 5 jaar) is het belastingvoordeel maximaal. Een schenking van € 5.000,- kost netto zo’n € 500,- per jaar. Interesse? Mail ons met je contactgegevens via donaties@dehortus.nl. Dan nemen wij contact op en zorgen wij voor de juiste documenten.

Voor meer informatie over doneren of andere manieren van samenwerken, kunt u contact opnemen met het directiesecretariaat via sara.de.vries@dehortus.nl of 020-7025404.