Doneren

Het karakter van de Witte paradijsvogelbloem

Een excentriekeling is het, de witte paradijsvogelbloem. Terwijl de rest van haar familie oranje bloemen heeft, zijn die van haar uitgesproken wit. Gewoon, lekker anders. Er is niets dat deze waaghals niet durft. Haar bladeren rafelen door alle avonturen waar ze zich instort. Dat moet ook wel, want in de Zuid-Afrikaanse Kaap - waar ze groeit - waait het flink. Zo kan de wind makkelijker door haar bladeren waaien. Hou jij van uitgesproken types met een rafelrandje? Dan is deze plant echt iets voor jou.

Witte paradijsvogelbloem

(Strelitzia nicolai)

Ja, ik adopteer de Witte paradijsvogelbloem

Meer weten over doneren?

Een afbeelding uit de Moninckx Atlas in hoge resolutie bij een donatie van 25 of meer.

Doneer je 25 euro of meer? Dan sturen we je een mooie digitale afbeelding toe van één van de Moninckx platen. De Moninckx Atlas werd gepubliceerd in de 17e eeuw en getekend door onder andere Jan en Maria Moninckx en Alida Withoos. In de Atlas staan 420 planten die destijds in de Hortus groeiden (toen nog hortus medicus). Door de hoge resolutie kun je deze plaat zelf op een mooie manier afdrukken voor een plekje in je huis.*

Voorwaarden

Met deze symbolische adoptie van een plant steun je het Drieklimatenkas-project van de Hortus Amsterdam. Jouw donatie komt volledig ten goede aan de uitvoering van dit project. De donateur kan aan een donatie geen rechten ontlenen. Restitutie is niet mogelijk. Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke online donatie binnen de ‘adopteer een plant’ campagne van de Hortus Botanicus Amsterdam. We bewaren je emailadres alleen voor het toezenden van de digitale Moninckx plaat en/of om je op de hoogte te houden van nieuws omtrent het project, mits zelf aangegeven.

*De platen van de Moninckx Atlas zijn eigendom van de Stichting Hortus Botanicus Amsterdam. Het toegezonden beeld is alleen voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan de beelden zonder toestemming van de Hortus commercieel te dupliceren en/of te verhandelen.