Doneren

Het karakter van de Vleermuisbloem

Griezelfans opgelet: deze bloem wil je adopteren. De geheimzinnige vleermuisbloem met zijn zwarte bloei is de Halloween-plant bij uitstek. Als een echte gothic leeft hij op in het duister, laag bij de bodem. Zijn zwartpurperen bloembladen waaieren uit als vleugels. Deze uit Zuidoost-Azië afkomstige soort dankt zijn naam aan de vleermuisvormige bloemen. Uit de kelkbladen komen lange draden die doen denken aan snorharen. Vandaar zijn andere naam: ‘kattensnor’. Durf jij deze fladderende vleermuis of mysterieuze junglekat tegen te komen in het donker…?

Vleermuisbloem

(Tacca chantrieri)

Ja, ik adopteer de Vleermuisbloem

Meer weten over doneren?

Een afbeelding uit de Moninckx Atlas in hoge resolutie bij een donatie van 25 of meer.

Doneer je 25 euro of meer? Dan sturen we je een mooie digitale afbeelding toe van één van de Moninckx platen. De Moninckx Atlas werd gepubliceerd in de 17e eeuw en getekend door onder andere Jan en Maria Moninckx en Alida Withoos. In de Atlas staan 420 planten die destijds in de Hortus groeiden (toen nog hortus medicus). Door de hoge resolutie kun je deze plaat zelf op een mooie manier afdrukken voor een plekje in je huis.*

Voorwaarden

Met deze symbolische adoptie van een plant steun je het Drieklimatenkas-project van de Hortus Amsterdam. Jouw donatie komt volledig ten goede aan de uitvoering van dit project. De donateur kan aan een donatie geen rechten ontlenen. Restitutie is niet mogelijk. Deze voorwaarden zijn van toepassing op elke online donatie binnen de ‘adopteer een plant’ campagne van de Hortus Botanicus Amsterdam. We bewaren je emailadres alleen voor het toezenden van de digitale Moninckx plaat en/of om je op de hoogte te houden van nieuws omtrent het project, mits zelf aangegeven.

*De platen van de Moninckx Atlas zijn eigendom van de Stichting Hortus Botanicus Amsterdam. Het toegezonden beeld is alleen voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan de beelden zonder toestemming van de Hortus commercieel te dupliceren en/of te verhandelen.