Doneren

04 juni 2024

Steun de Hortus met jouw stem

De Hortus doet mee aan de VOORbeeld verkiezing 2024. Wil je de Hortus steunen in het realiseren van de Klimatenkas? Breng dan je stem uit.

De Hortus doet mee aan de VOORbeeld verkiezing 2024. Wil je de Hortus steunen in het realiseren van de Klimatenkas? Breng dan hier je stem uit.

Het Platform VOOR doneert 10% van hun omzet aan inspirerende en impactvolle projecten die een bijdrage leveren aan een groene samenleving. Hiervoor organiseren zij tweejaarlijks de VOORbeeld verkiezingen. Hortus Botanicus Amsterdam doet mee aan de editie 2024 met als doel de informatievoorziening in de Klimatenkas zo optimaal en breed toegankelijk mogelijk uit te voeren.

Over de Klimatenkas

De Hortus speelt een belangrijke landelijke rol in natuureducatie in Nederland. Nu de biodiversiteit wereldwijd onder druk staat, wordt de rol van de Hortus om mensen te leren over planten steeds belangrijker. Wij willen voor íedereen begrijpelijk maken wat klimaatverandering is en wat het effect daarvan is op biodiversiteit. En daarmee ook het effect op het leven op aarde voor de mens.

Ons doel is zoveel mogelijk bezoekers deze boodschap mee te geven. De nieuwe Klimatenkas – die opent in 2025 – vertelt dit verhaal. Om de impact van een bezoek te vergroten worden er extra tentoonstellingsruimtes in de kas ingericht: de ‘Wereldkamer’ en de ‘Reflectieruimte’. Deze ruimtes geven verdieping aan de verhalen die in de kasruimtes met planten en landschap worden verteld.

We vinden het belangrijk dat alle doelgroepen zich welkom voelen in de vernieuwde Klimatenkas. Bezoekers van de Hortus zijn divers in achtergrond, leeftijd, kennisniveau, cultuur, taal, gender en fysieke en/of mentale mogelijkheden. De Wereldkamer en Reflectieruimte spelen een grote rol in het overbrengen van onze boodschap en in het versterken van de impact op de bezoeker. Wanneer we deze ruimtes in optimale vorm kunnen realiseren, kunnen we investeren in het op de juiste manier aanspreken van elke bezoeker. Dat betekent niet alleen de juiste fysieke ruimte bieden, maar ook de juiste toon vinden en de juiste vragen stellen.

Met een bijdrage van € 125.000,- van VOORbeeld kunnen wij de Reflectieruimte en de Wereldkamer in optima forma realiseren. Daarmee versterken we de educatieve zeggingskracht van de Klimatenkas enorm en heeft iedereen toegang tot die informatie.

Hoe werkt het stemmen?

Het werkt als volgt:
• ga naar de stempagina op de website van VOOR
• je voert daar je 06-nummer* in in het daarvoor bestemde veldje
• je ontvangt een sms op je telefoon met een unieke stemcode
• deze code voer je in op de stempagina
• daarna ben je ingelogd en kan je 10 punten verdelen over jouw favoriete projecten (10 projecten 1 punt of 1 project 10 punten (en alles ertussen in).
• na het verdelen van je punten bevestig je deze en ben je klaar.

*de 06-nummers worden tijdens de stemronde tijdelijk opgeslagen (om dubbel stemmen te voorkomen) en daarna gelijk verwijderd. Om stemfraude te voorkomen kan er alleen met Nederlandse 06-nummers gestemd worden.