Doneren

13 oktober 2022

Groen Traineeship in de Hortus

Het Groen Traineeship is van start gegaan: een groep jonge leergierigen krijgt een unieke ervaring achter de schermen in aanloop naar de campagne voor de nieuwe kas.

Sinds september lopen er 13 enthousiaste deelnemers rond in de tuin die zich hebben aangemeld voor een Groen Traineeship: een organisatie opgezet om jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar de kans te geven hun duurzame doelen om te zetten in daden. De missie: nieuwe energie geven aan verandering naar een ├ęcht leefbare planeet. Het Groen Traineeship werkt samen met IVN Natuureducatie en vele andere groene organisaties. De Hortus onderschrijft de missie van dit initiatief en biedt een prachtig project aan: de Hortus van morgen.

De groep jonge leergierigen loopt bijna vijf maanden mee in het team van de Hortus en krijgt een unieke ervaring achter de schermen. De projectleiders nemen hen mee door de verschillende fasen van ontwerpprocessen, marketing- en communicatiestrategie├źn, natuureducatieplannen. Zij mogen ook meewerken aan de creatieve processen, van idee tot eindproduct.

Want met deze kas, de enige in Nederland, heeft de Hortus een belangrijke rol in klimaat- en biodiversiteitseducatie. De groep Trainees helpen ons met het verkrijgen van verfrissende en vernieuwende inzichten in hoe we dit verhaal kunnen overbrengen aan het grote publiek. Om uiteindelijk het publiek – jong en oud – te raken.