Doneren

15 maart 2024

De eerste planten verlaten de Klimatenkas

Het zijn bewogen weken voor de Hortus. De planten worden in rap tempo uit hun vertrouwde kas gehaald.

Het zijn bewogen weken voor de Hortus. De planten worden in rap tempo uit hun vertrouwde kas gehaald. De subtropische kas is als eerste aan de beurt. Daarvan gaat een deel van de collectie uit logeren (o.a. in onze eigen kweekkas) en een ander deel wordt geschonken aan verschillende botanische tuinen.

Een greep uit de logés en hun tijdelijke verblijven: Vorige week kwam Burger’s Zoo langs om o.a. een gigantische Australian Cabbage Palm (Livistona australis) op te halen. Ook Hortus Haren kwam op visite en nam onder andere de Oostkaapse broodboom (Encephalartos altesteinnii) mee en verschillende kleinere soorten — zoals de zee-ajuin, de allereerste uitgestoken plant.

Morgen wordt onder andere een selectie bijzondere boomvarens naar Paleis Het Loo gebracht. Ondertussen is onze woestijnkas bijna volledig ingepakt. Deze planten blijven de gehele bouwperiode staan, in een beschermde, ingepakte omgeving.

Wil jij een handje helpen? Dat kan door een plant te adopteren! Ga snel naar: https://vanmorgen.dehortus.nl/adopteer-een-plant/