Doneren

27 augustus 2024

Bekijk timelapse-video van de bouw Klimatenkas

In deze recente timelapse-video van de bouw van de Klimatenkas zie je niet alleen hoe de kas wordt leeggehaald, maar ook hoe de eerste nieuwe elementen worden geplaatst.

In deze recente timelapse-video van de bouw van de Klimatenkas zie je niet alleen hoe de kas wordt leeggehaald, maar ook hoe de eerste nieuwe elementen worden geplaatst. Denk aan: de Kingspan glasplaten, het grote zwarte blok waar de waterval omheen gebouwd gaat worden en het state-of-the-art ETFE-dak.

Dit jaar wordt de Klimatenkas van de Hortus Botanicus Amsterdam vernieuwd, verbouwd en verduurzaamd met als doel de eerste gasloze publiekskas van Europa te worden. Maar de kas wordt niet alleen van buiten vernieuwd: het is vooral de binnenkant die een spraakmakend nieuw jasje krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een zes meter hoge waterval van Amsterdamse stoeptegels.

Verschillende tropische en subtropische planten hebben een tijdelijk onderkomen weten te vinden in onder andere Burger’s Zoo, Hortus Haren, Paleis ’t Loo en op locatie in België.