Doneren

05 december 2023

Aanvullende bijdrage Gemeente Amsterdam

De vernieuwing van de Klimatenkas kan op steeds meer steun rekenen. Gemeente Amsterdam heeft besloten om in 2024 een aanvullende bijdrage te leveren voor de Klimatenkas in de Hortus Botanicus Amsterdam, dit vanwege de sterk gestegen bouwkosten de afgelopen jaren. 

Goed nieuws! Gemeente Amsterdam heeft besloten om in 2024 een aanvullende bijdrage te leveren voor de Klimatenkas in de Hortus Botanicus Amsterdam, dit vanwege de sterk gestegen bouwkosten de afgelopen jaren. 

De vernieuwde Klimatenkas wordt de enige plek in Nederland waar je straks drie verschillende klimaten kunt ervaren. De kas maakt ook inzichtelijk wat het effect van klimaatverandering en de achteruitgang van biodiversiteit voor het leven op aarde is — en dus ook voor de mens. 

De vernieuwing van de Klimatenkas kan op steeds meer steun rekenen: bedrijven als ZJA (Zwarts Jansma Architecten), staalbouwbedrijf VicObdam en Buitink Technologie gaven ook al een bijdrage. Verder zijn we ontzettend blij met de bijdragen van Triodos Foundation, het Cultuurfonds en Fonds 1999. De provincie Noord-Holland liet afgelopen zomer weten de verduurzaming van de Klimatenkas te steunen en veel particulieren dragen bij via de campagne ‘Adopteer een plant’. Zo maken we het allemaal mogelijk om de Klimatenkas te vernieuwen. Ook is het een kans om aan iedereen te laten zien dat zelfs een (tropische) kas in Nederland duurzaam kan zijn. 

In 2024 begint de bouw van de nieuwe kas. We zijn een heel eind met de financiering en hopen volgend jaar de financiering rond te krijgen. Help jij ook mee?