Doneren

21 mei 2024

Aandacht in Amsterdamse pers voor carnivorenperk

Op donderdag 16 mei werd het nieuwe carnivorenperk geopend in de Hortus. Collectiespecialist Sven Focke en hoofd tuin en collectie Reinout Havinga presenteerden het nieuwe stukje Hortus aan de uitgenodigde pers, collega's en vrienden van de Hortus.

Op donderdag 16 mei werd het nieuwe carnivorenperk geopend in de Hortus. Collectiespecialist Sven Focke en hoofd tuin en collectie Reinout Havinga presenteerden het nieuwe stukje Hortus aan de uitgenodigde pers, collega’s en vrienden van de Hortus.

In Het Parool schreef Bart van Zoelen over het nieuwe perk. “Voorheen waren de vleesetende planten net buiten de Klimatenkas te vinden, maar daar moesten ze weg vanwege de grootscheepse verbouwing van de kas. Tegen de zonnige zuidgevel van het Hugo de Vriesgebouw hebben ze een ereplaatsje gekregen (…) De ‘moerasbak’ staat op kniehoogte, zodat bezoekers nauwelijks hoeven te hurken om de vaak wat kleine carnivoren te bekijken. Bijkomend voordeel is dat in de ondergrond zo meer ruimte was voor een waterreservoir van tienduizend liter.”

Anne-Mariken Raukema geeft aandacht aan het nieuwe carnivorenperk op Oost-Online. “Sven Focke, collectiespecialist, vertelt aanstekelijk over ‘zijn moerasbak’. Hij richtte het nieuwe perk in en kan er uren over vertellen. Wie naar de Hortus gaat, doet er niet alleen goed aan om een bezoek te brengen aan deze nieuwe collectie, maar vraagt ook even naar Sven.”