Doneren

17 januari 2024

Gravin van Bylandt Stichting draagt bij aan Klimatenkas

Wederom goed nieuws! Er zijn twee nieuwe bijdragen gekomen voor de vernieuwing van de Klimatenkas: een anonieme toekenning en een bijdrage van de Gravin van Bylandt Stichting. 

We zijn verheugd met twee nieuwe bijdragen voor de vernieuwing van de Klimatenkas: een anonieme toekenning en een bijdrage van de Gravin van Bylandt Stichting.

De M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting is opgericht door Marie Alexandrine Otheline Caroline gravin van Byland. De stichting is een steunverlenend vermogensfonds en biedt financiële steun aan initiatieven van organisaties die in Nederland actief zijn op cultureel en/of maatschappelijk gebied. Ook is er bij de stichting veel aandacht voor dier, natuur en milieu.

De vernieuwing van de Klimatenkas kan op steeds meer steun rekenen: de gemeente Amsterdam gaf in december 2023 nog een aanvullende bijdrage. Bedrijven als ZJA (Zwarts Jansma Architecten), staalbouwbedrijf VicObdam en Buitink Technologie gaven ook al een bijdrage. Verder zijn we ontzettend blij met de bijdragen van Triodos Foundation, het Cultuurfonds en Fonds 1999.

De provincie Noord-Holland liet afgelopen zomer weten de verduurzaming van de Klimatenkas te steunen en veel particulieren dragen bij via de campagne ‘Adopteer een plant’. Zo maken we het allemaal mogelijk om de Klimatenkas te vernieuwen. Ook is het een kans om aan iedereen te laten zien dat zelfs een (tropische) kas in Nederland duurzaam kan zijn.

In 2024 begint de bouw van de nieuwe kas. We zijn een heel eind met de financiering en hopen volgend jaar de financiering rond te krijgen.